Scheveningse Parkwijken Begroot

Afgelopen zaterdag hebben alle bewoners in onze wijk hun persoonlijke stemcode gekregen voor Scheveningse Parkwijken Begroot. Daarmee kunt u stemmen op eén van de leuke, door onze wijken ingediende plannen, die haalbaar zijn. Doe dit en stem voor 25 juni! Er zijn enkele plannen die direct betrekking hebben op ons Van Stolkpark maar ook leuke plannen die wijkoverstijgend zijn en in alle wijken kunnen worden uitgevoerd.

Met uw stem kunt u op meerdere projecten stemmen om het hele bedrag van €50.000 uit te geven. De prijsuitreiking is gepland op woensdag 30 juni, 16.30 uur. Stem met code via: 

https://scheveningseparkwijkenbegroot.denhaag.nl/

Nieuwe parkeertijden in de zomer   

Om de overlast van parkeren op Scheveningen te verlichten zijn in de zomermaanden de parkeertijden vervroegd en verlengd en is er in onze wijk betaald parkeren van 10.00 tot 24:00 uur. Let daar op en laat uw bezoekers weten dat zij zich al vanaf 10:00 uur moeten aanmelden (via uw bezoekerspas, parkeerapp of gewoon op de betaalpaal) en ook moeten afmelden om 24:00 uur. Beetje jammer is dat de discussie in de pers zich vooral richtte op 'de tien euro per uur' wat uiteindelijk niet doorging. Helaas heeft de communicatie over de gewijzigde tijden incl. bebording niet tijdig plaatsgevonden. 

Verduurzaming  

Het initiatief van de gemeente Den Haag en Winstuitjewoning, om collectief verduurzamingsvoorzieningen in te kopen loopt nog tot eind juni. Dit is interessant voor iedereen die er over denkt zijn huis te isoleren of andere energiebesparende maatregelen wil nemen. Heeft u het door de gemeente Den Haag, Winstuitjewoning en de Groene Buurt georganiseerde webinar gemist, dan kunt u het via onderstaande link nogmaals terug kijken. De presentatie geeft een goed overzicht van energiebesparende maatregelen en een indicatie van de besparingen. Het voordeel van terugkijken is dat u in stukjes kunt kijken naar die onderwerpen waar u meer over wilt weten.   

https://cdn.archiebot.com/storage/a_cfb60b89f1e6aeee32717ac823f722ae/ch3b2tsvexnaigv9ip34dgpbvc5lymmyfyzm3q9upzhgclba7r2hwz7r3tztr6rg.mp4.  

Vrijblijvend aanmelden voor één of meerdere collectieve inkoopactie(s) duurt 5 minuten en kan via: http://www.duurzamestad.denhaag.nl/inkoopactie. Klik of tik om de koppeling te volgen.">www.duurzamestad.denhaag.nl/inkoopactie.  

In het kader van de Energietransitie en de grote variatie aan woningen in onze wijk, zijn we erg geïnteresseerd in de verduurzamingsmogelijkheden en kosten per woning. Wij zouden het op prijs stellen als u uw offerte zou willen delen. 

Riolering 

Afgelopen maanden zijn er werkzaamheden aan de riolering geweest, deels voor de aansluiting van Parklane Residences en deels om de ontluchting van het ondergrondse wateropvang systeem te verbeteren. Als het goed is, zouden hiermee de grote plassen in de straten tot het verleden behoren, maar wees alert en doe een melding (zie hierboven) als er toch wateroverlast is.