De gemeente Den Haag heeft onderstaande informatie over de Haagse vrijwilligersprijzen gestuurd. Aanmeldingen kunnen tot en met 29 oktober worden gedaan via onderstaande link.

Vorige week is de campagne rondom de Haagse Vrijwilligersprijzen gestart en omdat Scheveningen vol vrijwilligers is, lijkt het ons zo mooi dat er weer Scheveningse aanmeldingen gaan binnenkomen.

Ik wil jullie wijzen op de website:https://denhaagdoet.nl/haagse-vrijwilligersprijzen.

 

Thema ‘Vrijwilligers maken Den Haag’

Dit jaar is voor vrijwilligers en organisaties extra speciaal, want 2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Overal in de stad zijn vrijwilligers actief en zetten zij zich in voor een nóg mooier Den Haag. Vrijwilligers zetten zich vaak op de achtergrond belangeloos in, maar zijn voor een vitale stad en zijn actieve bewoners belangrijk. Vrijwilligers zijn daarbij zelfs cruciaal. Vorig jaar maart stond ineens ieders wereld op zijn kop. Met veel creativiteit zijn tal van nieuwe initiatieven ontstaan. Organisaties en vrijwilligers hebben op een nieuwe manier een eigen draai kunnen geven aan vrijwilligerswerk en daarmee maken vrijwilligers Den Haag. 

 

De prijzen

Ook dit jaar worden bij de Haagse Vrijwilligersprijzen weer twee organisaties in het zonnetje gezet. Deze prijzen reiken we uit aan de organisaties die het thema Vrijwilligers maken Den Haag het beste hebben vormgegeven. Daarnaast zijn er prijzen voor de vijf categorieën. Hiervoor kan een vrijwilliger of een vrijwilligersteam worden genomineerd. De categorieën zijn:

  • Sport
  • Cultuur
  • Ontwikkeling & jeugd
  • Zorg & welzijn
  • Buurt & omgeving

Hopelijk komen er weer mooie Scheveningse aanmeldingen naar voren! Vorig jaar won ‘onze’ reddingsbrigade de Organisatieprijs 2021. Uiterste inzenddatum is 29 oktober.

Additional information