De gemeente Den Haag heeft aangegeven dat per 5 juni verdere versoepelingen plaatsvinden en er weer veel meer mogelijk is.  De volgende coronamaatregelen worden losgelaten of aangepast. Alle overige maatregelen en de basisregels blijven gelden voor iedereen.

Buurt- en wijkcentra open
Per 5 juni kunnen buurt- en wijkcentra weer open onder voorwaarden. Vanuit het Ministerie van VWS is een speciale handreiking opgesteld voor de heropening. Deze vindt u in de bijlage. Mocht u specifieke vragen over uw locatie hebben, bespreek deze met uw contactpersoon van de gemeente.

Groepsgrootte buiten 4 personen
De maximale groepsgrootte gaat naar 4 personen. Groepen zijn mensen die gezamenlijk iets ondernemen. Dit betekent dat iemand met 3 anderen buiten samen mag zijn. Of met 3 anderen een activiteit kan doen. Wel op 1,5 meter afstand van mensen buiten je huishouden of gezin. Kinderen tot en met 12 jaar worden niet meegerekend.

Kunst en cultuur
In groepen kunst- en cultuur beoefenen mag weer voor alle leeftijden. Tijdens het oefenen hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden als dat niet anders kan. Wel geldt een maximaal aantal mensen per ruimte, dit mogen er niet meer zijn dan 50, exclusief docent. Publiek is niet toegestaan. De overige voorwaarden voor zingen, toneelspelen, dansen en muziek maken blijven gelden.

Sporten
Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten. Toeschouwers zijn nog niet toegestaan. Kleedkamers en douches gaan ook open. En ook de sportkantines mogen open. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten. Activiteiten zoals bewegen voor ouderen, yogalessen, schaken en bingo zijn dus binnen weer toegestaan.

Thuisbezoek naar 4 personen
Het advies voor thuisbezoek verandert. Het nieuwe advies is: ontvang maximaal 4 mensen per dag. Was altijd bij binnenkomst de handen en houd 1,5 meter afstand van mensen buiten je huishouden of gezin. Kinderen tot en met 12 jaar worden niet meegerekend.

Waar kunt u terecht voor vragen?
Heeft u vragen over de geldende maatregelen? Bezoek de website van de Rijkoverheid (Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl) en de gemeente Den Haag (www.denhaag.nl/coronavirus) voor veel gestelde vragen. Ook kunt u altijd contact opnemen met uw contactpersoon binnen de gemeente Den Haag.
Per 5 juni gaan we een nieuwe fase in. Voor veel bewoners(initiatieven) zal het een grote opluchting zijn dat zij weer terecht kunnen bij hun buurthuis. We wensen u veel succes toe bij het heropenen van de locaties en het opstarten van activiteiten.

Additional information