Vanaf vandaag kunnen Hagenaars stemmen op hun favoriete meubilair in de Scheveningse Bosjes. Er zijn drie proeflocaties ingericht waar de verschillende bankjes, prullenbakken, materiaal voor borden en voor fiets- en wandelpaden te zien zijn. De gemeente wil graag van Hagenaars weten welke inrichting zij het beste bij het gebied vinden passen. Het verbeteren van de inrichting van de Scheveningse Bosjes was namelijk een van de aanbevelingen uit de visie die bewoners hebben gemaakt voor dit gebied.

Samen plannen maken
"Samen plannen maken staat centraal in dit unieke Haagse groengebied. In een eerdere fase hebben bewoners al meegedacht over het ontwerp. Nu kan een grotere groep Hagenaars meedenken over concrete inrichting van het gebied. Zo zorgen we samen voor een aantrekkelijke en leefbare stad", aldus Richard de Mos (wethouder Buitenruimte).

Hoe gaat het stemmen in zijn werk?
Hagenaars kunnen ter plekke bij een van de drie proeflocaties stemmen met hun mobiele telefoon. Maar ook de mensen die niet in de gelegenheid zijn om langs te komen, kunnen stemmen via . Stemmen kan tot en met 31 juli 2019. Dan gaat de gemeente aan de slag met de uitslag. De proeflocaties blijven staan tot het einde van 2019. In 2020 wordt gestart met de nieuwe inrichting. De werkzaamheden worden de komende jaren gefaseerd uitgevoerd.

Andere projecten in Scheveningse Bosjes
De visie die bewoners hebben gemaakt wordt momenteel uitgewerkt in verschillende projecten. Zo wordt er nu, in samenspraak met bewoners, een plan gemaakt voor het groener maken van de Ver Huellweg. Na de zomer gaat de gemeente samen met bewoners aan de slag om een plan te maken voor bos- en natuurbeheer van Scheveningse Bosjes. Ook is er een actieve bewonersgroep die een paar keer per jaar beheerklussen uitvoert zoals snoeien en opruimen. Hagenaars die op de hoogte willen blijven de ontwikkelingen in de Scheveningse Bosjes kunnen zich abonneren op de nieuwsbrief.

De foto en de kaart in de bijlagen zijn afkomstig van de Gemeente Den Haag/ Jurriaan Brobbel.

Attachments:
Download this file (Kaart proeflocaties (1).jpg)Kaart proeflocaties (1).jpg[ ]1297 kB
Download this file (Stemmen (1).jpg)Stemmen (1).jpg[ ]91 kB

Additional information