De aftrap van het ‘Goed voor Elkaar festival' wordt in Scheveningen gehouden. Met dit festival wil de gemeente de komende twee maanden aan haar inwoners laten zien welke mogelijkheden voor zorg en ondersteuning zij in hun wijk kunnen vinden.
De aftrap wordt op vrijdag 1 september om 12.00 uur verricht door wethouder Karsten Klein. Plaats van handeling: het Radio Holland Plein in Scheveningen (Kapitein de Rijkstraat).

Het festival bestaat uit acht delen en bezoekt in de periode tussen 1 september en 5 november de acht stadsdelen. Na Scheveningen gaat het via Loosduinen, Segbroek, Laak, Escamp, Haagse Hout en Leidschenveen-Ypenburg naar het centrum. Deze laatste bijeenkomst is op zondag 5 november in het stadhuis.

Van taxibus tot maaltijdservice
Op de bijeenkomst op het Radio Holland Plein zijn tussen 12.00 en 17.00 uur alle instellingen en organisaties te vinden die in Den Haag zorg en ondersteuning bieden. Van de taxibus tot de boodschappenbegeleiding en van maaltijdservices tot het samen eten of leuke dingen doen.

Ook wordt informatie verstrekt over de individuele voorzieningen waarin de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) voorziet. Bewoners kunnen voorzieningen zoals een traplift of huishoudelijke hulp aanvragen om zelfstandig thuis te blijven wonen.

Het festival is opgezet om mensen te laten zien wat er in hun eigen buurt mogelijk is. Wethouder Karsten Klein: ,,In deze stad is alles erop gericht om ervoor te zorgen dat iedereen kan blijven meedoen. Wij zien graag dat mensen zolang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen en kunnen blijven werken. Dat betekent dat er soms extra zorg of ondersteuning nodig is. Niet alleen voor de mensen zelf, maar ook voor de mantelzorgers. Soms gaat het om voorzieningen die voor iedereen beschikbaar zijn, soms is het maatwerk. Het hele aanbod vind je op het Goed voor Elkaar festival".

Nieuwe website: Zoekhetuitdenhaag.nl
Om dit brede aanbod beter onder de aandacht te kunnen brengen is de website Zoekhetuitdenhaag.nl ontwikkeld. Op deze website kunnen mensen eenvoudig en op een leuke manier op zoek gaan naar activiteiten in hun wijk of buurt. Het aanbod is zeer gevarieerd van gymnastiek tot taalles en van een spelletjesavond tot sollicitatietraining. De website wordt op het eerste festival in Scheveningen in gebruik genomen door wethouder Klein.

Additional information