De slagboom op de Duinweg is vernield. Bovenaan, bij de Hogeweg.

20160327 173753 slagboon
Zoals elk jaar wordt de Duinweg van half februari tot half april afgesloten voor de paddentrek, tussen 19 uur en 7 uur in de ochtend, in het bos tussen Haringkade en Hogeweg. Vrijwilligers van de Dierenbescherming openen en sluiten de slagbomen. Meer informatie, zie

https://haaglanden.dierenbescherming.nl/nieuws/bericht/24004

https://haaglanden.dierenbescherming.nl/nieuws/bericht/22384

Zie voor algemene informatie over de paddentrek en methoden om ze te helpen ook de website van de KNNV www.padden.nu

Meer informatie van de website van de Haagse Dierenbescherming:

Ieder voorjaar vindt er in en rond Den Haag de paddentrek plaats. De padden gaan, na uit hun winterslaap ontwaakt te zijn, op weg naar het water om te gaan paren. Onderweg kruisen deze padden echter een aantal wegen met het risico dood gereden te worden.
Deze nuttige dieren, die veel schadelijke insecten in de tuinen opeten, kunnen met het drukke verkeer wel wat hulp gebruiken. We hebben het hier over padden, maar we moeten niet vergeten dat zij vergezeld worden door salamanders en kikkers. Ook die trekken naar het water om zich voort te planten. Daarom helpen vrijwilligers van de Haagse Dierenbescherming deze dieren bij het oversteken. Alle hulp daarbij is welkom!

Meer informatie over de paddentrek lees je ook in de Handleiding Paddentrek, geschreven door bioloog en paddenkenner Lex Kreffer.

 

Additional information