Via de website van de gemeente is het voor sommige situaties mogelijk om een ontheffing aan te vragen. Daarnaast is er een sloopregeling tot en met 31 augustus 2021 of totdat het budget op is. Door het instellen van milieuzones wordt de lucht schoner. Dat is goed voor de gezondheid van inwoners en bezoekers.

Ontheffing aanvragen

Met een ontheffing mag u tijdelijk met uw dieselauto de milieuzone inrijden. Er zijn vier soorten ontheffingen:

Een dagontheffing: Rijdt u heel af en toe in de milieuzone met uw bestelauto? Dan kunt u een dagontheffing aanvragen. U kunt per jaar maximaal 6 keer een dagontheffing krijgen. Een ontheffing voor aangepaste voertuigen: Dieselauto's die voor € 500 of meer zijn aangepast om mensen met een handicap te vervoeren, kunnen een ontheffing voor de milieuzone krijgen. Een ontheffing wanneer u wacht op de levering van een schoon voertuig.Een ontheffing bij uitzonderlijke situaties.

Wanneer u op een van de bovenstaande links klikt, komt u terecht op de webpagina waar u meer informatie leest over de ontheffing. Ook kunt u via de links de ontheffing aanvragen.

Slooptegoed aanvragen

Tot en met 31 augustus 2021 kunt u een tegoed krijgen van € 1.000 als u uw dieselauto laat slopen. Dit slooptegoed kunt u besteden aan schoner vervoer, zoals een elektrische fiets of brommer, het openbaar vervoer of het huren van een deelauto. Op de webpagina sloopregeling voor dieselauto's, brommers en snorfietsen kunt u lezen hoe de sloopregeling werkt en vindt u de voorwaarden.

Heeft u een vraag? Dan kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Additional information