Vandaag ontvingen wij van de gemeente Den Haag onderstaande informatie.

Opnieuw zijn er vorige week door het rijk tijdens een persconferentie extra landelijke maatregelen aangekondigd. Deze zijn afgelopen woensdag om 22.00 uur ingegaan. Ook in onze regio neemt het aantal besmettingen helaas weer toe. De maatregelen zijn noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus te controleren, kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote druk aankunnen. Uiteraard volgt de gemeente Den Haag hierin de adviezen en voorschriften van het kabinet en van het RIVM. Op www.rijksoverheid.nl vindt u alle maatregelen. U kunt op www.vrh.nl de noodverordening terug lezen.

Om de toename van het aantal besmettingen af te remmen, is het belangrijk dat we ons goed aan de regels houden. Dat is niet altijd makkelijk, de impact op ons dagelijks leven is groot. Samen met de vele partners in de stad staan wij voor een uitdaging. Wij waarderen het zeer dat u met ons de nieuwe maatregelen weer gaat vertalen naar de dagelijkse gang van zaken.

Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor uw organisatie?
We hebben de belangrijkste maatregelen voor u onder elkaar gezet.

  • Binnen zijn maximaal 30 personen (inclusief kinderen) per ruimte toegestaan als u 1,5 meter afstand van elkaar kan houden. Dit is exclusief personeel. 
  • Bij buitenactiviteiten geldt geen maximum. Wel moet hier ook te allen tijde 1,5 meter afstand worden gehouden. 
  • Groepen mogen uit niet meer dan 4 personen van verschillende huishoudens bestaan. Groepen zijn mensen die gezamenlijk iets ondernemen, dus bijvoorbeeld met zijn vijven willen sporten. Dat mag dus niet. Er mogen binnen wel meerdere groepen aanwezig zijn (tot het maximum van 30 personen in totaal binnen). Bij een sportactiviteit geldt de groepsgrootte van 4 personen vanaf de leeftijd van 18 jaar.
  • Alle eet- en drinkgelegenheden moeten dicht. Wel kan er voor eigen gebruik eten en drinken meegebracht worden.
  • De groepsactiviteiten, zoals kaarten, bridge, bewegen voor ouderen en yoga, kunnen doorgaan tot een maximum van 30 personen als u 1,5 meter afstand van elkaar kan houden (exclusief personeel).
  • Voor georganiseerde activiteiten van scouting, cultuur, kunst- en andere jeugdactiviteiten voor kinderen tot en met 17 jaar gelden andere regels, zie www.vrh.nl.
  • Mondkapjes: de burgemeester vraagt iedereen een mondkapje te dragen in voor het publiek toegankelijke binnenruimtes zoals supermarkten en winkels. Dit geldt ook voor maatschappelijke voorzieningen die toegankelijk zijn voor het publiek zoals een buurthuis en een Servicepunt XL.

Waar kunt u terecht voor vragen?
Heeft u vragen over de nieuwe maatregelen? Kijk dan op de website www.denhaag.nl/coronavirus. Ook kunt u altijd contact opnemen met uw contactpersoon binnen de gemeente Den Haag.

Overleg met de beheerder van het pand dat u gebruikt

Maakt u gebruik van een pand dat niet van u is voor het organiseren van een activiteit? Stem het gebruik van de ruimtes af met de organisatie of de beheerder van het pand.

Veel gestelde vragen

Antwoorden op veel gestelde vragen kunt u hier vinden. Bezoek de website van de Rijkoverheid en de gemeente Den Haag voor meer of specifieke informatie.

Laten we elkaar blijven steunen in deze lastige tijd. Mocht u nog vragen hebben neem dan contact op met uw contactpersoon binnen de gemeente Den Haag.

Wij wensen u veel sterkte de komende tijd!

Additional information