Wat kan er beter in het Van Stolkpark

Op de Algemene Leden Vergadering, dmv een webenquete en in e-mails aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. worden door bewoners punten ingebracht. Daarvan maken we doorgaans in oktober een samenvatting die we onder de aandacht van de gemeente brengen voor het jaarlijkse  activiteitenprogramma van stadsdeel Scheveningen. 

Zie Ideeën voor de wijk
Zie Enquête! Wat kan er beter in het Van Stolkpark?

Zie  ook stoepen en groen 2012-2013  activiteitenprogramma 2013  foto's 2010-2012. Veel van de problemen op deze foto's zijn inmiddels opgelost.

De wijkvereniging geeft vaak punten door, maar u kunt ook alstublieft zelf meldingen sturen.  Ga naar meldingen aan de gemeente.

Beheermaatregelen Scheveningse Bosjes

De Scheveningse Bosjes zijn opgedeeld in verschillende delen, waarbij elk jaar in een deel onderhoud wordt gepleegd. Zie kaartje hieronder in bijlage. Er worden kruisen aangebracht op bomen die gekapt zullen worden. Bomen met een blauwe stip zijn toekomstbomen. Voor uitleg van het systeem van kruisen en stippen, zie  Bosbeheer, hoe werkt dat?

In 2010 bijvoorbeeld was het Belvedereduin aan de beurt, de woekerende esdoorns werden aangepakt. De kap van meer dan 85 gebleste dennen is op verzoek van wijkvereniging en AVN uitgesteld. Meer informatie, zie Dennen Belvedèreduin

Uiteindelijk zijn 47 dennen gekapt, zie Op 1 februari kap 47 dennen op het Belvédèreduin

Iepziekte
De iep is een prachtige boom die goed tegen de zeewind kan en die al meer dan 100 jaar als straatboom in onze wijk is geplant. Helaas zijn steeds meer iepen aangetast door iepziekte. De straatbomen worden jaarlijks door de gemeente geinjecteerd, de bomen in het bos niet. Er zijn ook bewoners die de bomen in hun tuin injecteren.  Bewoners van de Belvedereweg hebben eind juni 2012 een brief ontvangen dat er iepziekte is geconstateerd. Zie bijlage hieronder.

Ingezonden brief n.a.v. wateroverlast

Geachte Heer Brand,

Van de Haagse Koepel kreeg ik uw vraag door over de wateroverlast op het punt Kanaalweg/van Stolkweg en Hogeweg/van Stolkweg. Ik wil u allereerst mijn excuses aanbieden, dat het zo lang heeft geduurd voor u antwoord kreeg. Uw e-mail is in het ongerede geraakt en pas onlangs weer boven water gekomen.

Mede door toedoen van Het Plankier is er sinds enige tijd een digitaal Grondwaterloket op de site van de gemeente www.denhaag.nl/grondwater. Daar kunt informatie vinden over grondwater en

wateroverlast, maar ook middels een vragenlijst uw melding onder de aandacht brengen van de Afd.Riolering en Waterbeheersing. Die afdeling is namelijk bezig om voor de hele stad de problemen in kaart te brengen. Aan de hand van dit overzicht kan dan een strategie bepaald worden, die voor de meeste wijken verschillend zal zijn, omdat er diverse oorzaken zijn voor wateroverlast.

 

Omdat de riolering in het Van Stolkpark nog niet zo lang geleden is vernieuwd, zou de Wijkvereniging zich ook schriftelijk kunnen wenden tot de Afdeling Riolering en Waterbeheersing. Het hoofd van die afdeling is Ir.O.den Ouden.

Adres: Postbus 12651, 2500 DP Den Haag.

 Met vriendelijke groet

Nel G.M.Heldoorn

kikkertje