Buurtfeesten

Op 30 juni vond het jaarlijkse buurtfeest plaats voor de wijkbewoners van het Van Stolkpark. Het was weer enorm gezellig en ook prachtig weer! De kinderen genoten van de spelen, en de volwassenen van de borrel en het eten en de tombola.

Nog heel veel dank aan de organisatoren!Attachments:
Download this file (IMG_0842.jpg)IMG_0842.jpg[ ]2610 kB
Download this file (IMG_0843.jpg)IMG_0843.jpg[ ]2224 kB

Elk jaar wordt er een buurtfeest georganiseerd. Nu al 10 jaar! Voor recente informatie zie de Koerier.

Met veel dank aan de organisatoren!

In 2006 Hanneke Wolterbeek en Jeroen en Maurice Kodde, Benita en Andreas Schmidt Ott en Pieter en Sabine Van Tuyll.

2007 Pepijn  van  Aken, Ewoudt Post, Madelon Ruige, Marjorie Braam, Fernanda Quarles van Ufford

In 2008 Mirian l'Herminez, Pepijn van Aken, Madelon Ruige, Marjorie Braam, Fernanda Quarles van Ufford en Ewoudt Post

2009 Claire, Chantal, Rob, Ewoud, Bert

In 2010 de families van Wijngaarden en Luiten-van Beusekom

In 2011 de families Bergman en Hellenberg Hubar

In 2012 de families Zijerveld, Keizer-Purmer en van den Berg

In 2013 Danielle Hyman, Maaike van der Werf, Eefje Dekkers en Eveline van Sandick

In 2014: de families Muller-van Leenen, Luyten en Huisman

In 2015: Ingrid-Anne Broersen & David Dávila Quinteros, Jelle Marcus & Renée Dekker

In 2016: Hannah Schoch, Mark Visscher, Annemarie van Gerwen, Sytste Zuidema en Bas Brand al vele jaren voor speciale ondersteuning

In 2017: Peter ter Koppele, Petri van Hal, Liliane Hoogendoorn-van Heijningen, Martin Hoogendoorn, Paola Crone, Willem Zuidema, Eewoudt en Sofie Post

In 2018: Suki Doel, Ahmed Hammoudan, Aukje van Tilborg, Erik Kramer, Ariane Rasterhoff-Heeneman en Ludolf Rasterhoff

In 2019: Bart Hartgring, Caroline Taussig, Nynke Jansen, Alex Goldblum, Anna en Rodolph Italianer

 


kikkertje

Verslag van het eerste buurtfeest, nu na 10 jaar een mooie traditie geworden!

Ondanks de vele regenachtige weken voorafgaand was het al daags voor het straatfeest duidelijk dat het op zaterdag 10 juni een prachtige en warme dag zou gaan worden.

Zaterdagochtend vroeg kwamen al verschillende buurtgenoten op de Duinweg rondom het Thomas van Stolkplein bijeen om te helpen met het opbouwen van de straat. Veel opgewonden kinderen kwamen alvast een kijkje nemen met hun ouders. Ook het oudere deel van de wijkbewoners, die allen via de huis aan huis berichtgeving over het feest waren geïnformeerd namen het schouwspel in zich op.

Er was een grote hoeveelheid speeltoestellen gehuurd bij de Sport-o-theek die strategisch werden opgesteld. Het grote “ Brandweer” springkussen kreeg een schaduwrijke plek evenals de tafels en stoeltjes, die in het lommerrijke grasperk het middelpunt van het feest vormden.

De tafeltennistafels stonden midden op straat, temidden van het grote Gladiatorenspel, de skelters, het reuze Twister en de autopeds. Her en der waren oud Hollandse spelen verspreid, zoals een het hamerspel, de Gatenkaas, het spiegelschriftspel en het ringwerpkruis. De ijscoman met zijn kar had wat moeite met het koel houden van het ijs dus werd het bejaardenhuis Duinrust bereid gevonden het in hun grote vriezer te bewaren tot de middag.

Omdat het een warme dag ging worden werden er in allerijl mogelijkheden bedacht om de limonades koud te houden. Een slimme buurtbewoner  bracht zijn kruiwagen mee en vulde deze met grote brokken ijs. Een andere buurtbewoner stelde een plastic zwembadje ter beschikking en weer een ander nam zijn tuinsproeisysteem mee ter verkoeling.

Om 13.00 uur, het openingstijdstip van het feest waren er al vele kinderen druk met het speelmateriaal. Op het Thomas van Stolkpleintje vormden de vele ouders een gezellig middelpunt waar de kinderen af en toe langs kwamen, voor iets lekkers en veel koele drankjes. Zodra de ijscoman zijn winkeltje opende stroomde het plein helemaal vol. Diversiteit en saamhorigheid waren opmerkelijk. De medewerkers van de Iraanse ambassade met het hele gezin sloten zich naadloos aan, naast jonge gezinnen en oudere buurtbewoners.

Rond 14.00 uur werd het startsein gegeven voor een spelletjesronde voor de kinderen waarbij zij per spel een aantal punten konden verdienen. Na afloop werd aan elk kind een prijsje uitgedeeld .

Rond 17.00 uur eindigde het feest in wederom een gezamenlijke afbouw van de straat, waarna nog gezellig door de ouderen werd nageborreld op het pleintje. Van alle kanten werden enthousiaste bedankjes gehoord en de wens om dit volgend jaar te herhalen is vele malen geuit.

Namens de feestcommissie

Hanneke Wolterbeek

De foto's van het kinderbuurtfeest in juni 2006 en de andere feesten staan voor buurtbewoners onder fotoalbums.

 

kikkertje