Padden oversteek

Ieder jaar in de maanden Maart/April wordt de Duinweg afgesloten tussen 19.00 and 8.00 in verband met de padden trek.
De familie Grooss heeft jarenlang padden overgezet over de Hogeweg en Duinweg bij het monument voor het Englandspiel. Zij signaleren dat er de laatste jaren echter weinig padden zijn, sinds een droge zomer. Het zou handig zijn voor de padden als er verlaagde stoepen waren, want daar komen ze moeilijk op.

Zie Handleiding Paddentrek

Meer informatie van de website van de Haagse Dierenbescherming:

Padden

altIeder voorjaar vindt er in en rond Den Haag de paddentrek plaats. De padden gaan, na uit hun winterslaap ontwaakt te zijn, op weg naar het water om te gaan paren. Onderweg kruisen deze padden echter een aantal wegen met het risico dood gereden te worden.
Deze nuttige dieren, die veel schadelijke insecten in de tuinen opeten, kunnen met het drukke verkeer wel wat hulp gebruiken. We hebben het hier over padden, maar we moeten niet vergeten dat zij vergezeld worden door salamanders en kikkers. Ook die trekken naar het water om zich voort te planten. Daarom helpen vrijwilligers van de Haagse Dierenbescherming deze dieren bij het oversteken. Alle hulp daarbij is welkom!
Meer informatie over de paddentrek lees je in de Handleiding Paddentrek, geschreven door bioloog en paddenkenner Lex Kreffer.

kikkertje