Activiteiten

De belangrijkste activiteit in de wijk is het buurtfeest!
Dat is sinds 2006 elk jaar georganiseerd.

Daarnaast een aantal andere jaarlijks terugkerende activiteiten:
de ALV met daarna een spreker
de buurtborrel

En ook incidentele activiteiten, zie agenda:

In 2015 planten narcisjes

in 2014  een oldtimer rallye en het planten van boomspiegels!

in 2013 cupcakes versieren door kinderen met en voor bewoners van Duinrust, bomen planten op de Belvedere, wandeling door het Westbroekpark, tocht met de Willemsvaart

Subcategorieƫn

Elk jaar wordt er een buurtfeest georganiseerd.

Daarnaast een aantal andere jaarlijks terugkerende activiteiten:
een ALV met daarna een lezing, een buurtborrel

Daarnaast incidentele activiteiten:

in 2014 komt er bijvoorbeeld een oldtimer rallye en het planten van boomspiegels

in 2013: cupcakes versieren door kinderen met en voor bewoners van Duinrust, bomen planten op de Belvedere, wandeling door het Westbroekpark, tocht met de Willemsvaart

Padden zijn waaghalzen als het om de liefde gaat. Ze nemen gevaarlijke routes om een geliefde te zoeken, en brengen zichzelf (en de weggebruikers) soms zo in gevaar dat de mens ingrijpt om ze te beschermen. Door ze persoonlijk naar de overkant te brengen of zelfs een stuk weg af te sluiten.

Ieder jaar in de maanden Maart/April wordt de Duinweg afgesloten tussen 19.00 and 8.00 in verband met de padden trek

De familie Grooss heeft jarenlang padden overgezet over de Hogeweg en Duinweg bij het monument voor het Englandspiel. Zij signaleren dat het zou handig zou zijn voor de padden als er verlaagde stoepen waren, want daar komen ze moeilijk op, en roosters om te voorkomen dat ze in putjes vallen.

Ieder jaar coƶrdineert afdeling Den Haag van de Dierenbescherming de paddentrek op diverse locaties in Den Haag, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg.  De dieren trekken na hun winterslaap naar het water om te gaan paren en hebben op hun trektocht grote kans doodgereden te worden.

Nieuws over de laatste paddeenterk kunt u elk jaar vinden onder nieuws.

Nieuwe vrijwilligers zijn natuurlijk ook van harte welkom. Aanmelden kan via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer: 070-3924289.