De website www.zomerprogramma070.denhaag.nl live gegaan. Op de website staan de activiteiten die worden aangeboden deze zomer stadsbreed en in Scheveningen. Het aanbod van Scheveningen komt binnenkort ook op de vernieuwde website: www.jongopscheveningen.nl.

Ruim 600 activiteiten voor Haagse kinderen en jongeren in de zomervakantie
Van huttenbouwen tot een Urban Playground op de Binckhorst en van leren rappen tot het Olympic Festival op het strand van Scheveningen en in de wijken: van 16 juli tot en met 29 augustus bruist het in alle stadsdelen van Den Haag van de activiteiten voor Haagse jongeren van 4 tot en met 27 jaar.


De Haagse kinderen en jongeren worden voor de tweede zomer geraakt door de coronacrisis. Zij hebben veel gemist afgelopen jaar omdat scholen, sportscholen, bibliotheken en buurthuizen veelal waren gesloten. Daarom organiseert de gemeente Den Haag deze zomer, boven op de jaarlijkse zomeractiviteiten, een breed en bruisend activiteitenprogramma. Samen met partners in Den Haag op het gebied van sport, cultuur, welzijn, onderwijs en partijen in de wijk. Voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 27 jaar is er het Zomerprogramma 070 – The City is Ours!
Voor en door jongeren
Het programma is bedoeld voor alle Haagse kinderen, maar vooral voor de jongeren waarvan de ouders niet direct het geld hebben om op vakantie te gaan. De afgelopen maanden zijn jongeren betrokken bij de programmering, om ervoor te zorgen dat de activiteiten ook echt aansluiten bij wat zij leuk vinden.
Elkaar weer ontmoeten
Belangrijkste doel is dat kinderen en jongeren plezier hebben deze zomer en activiteiten kunnen ondernemen in hun eigen stad, die hun wereld vergroten en waarbij ze nieuwe leeftijdsgenoten ontmoeten. Hiervoor heeft het college extra middelen beschikbaar gesteld.
Natuurlijk binnen de geldende coronamaatregelen; dus geen grote evenementen maar wel veel en een divers aanbod in kleinere groepen zodat kinderen en jongeren elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten.
Website en sociale media
Alle activiteiten zijn te vinden op zomerprogramma070.denhaag.nl. Op Instagram, Facebook en Tiktok wordt ook regelmatig gepost onder @zomerprogramma070.
Voor de jongeren van 16 t/m 27 jaar is www.denhaaginsideout.nl nog steeds actief. Ook op het Insta-account @denhaaginsideout staan straatinterviews en updates over het programma.

Additional information