De gemeente den haag heeft nieuwe maatregelen aangekondigd. Omdat sinds 17 september de coronabesmettingen gedaald zijn, gaan we terug naar de gedeeltelijke lockdown. Voor u mogelijk goed nieuws: de buurthuizen en andere openbaar toegankelijke gebouwen kunnen na een sluiting van 2 weken weer open en we mogen weer sporten in groepslessen.

Op www.rijksoverheid.nl vindt u alle maatregelen. U kunt op www.vrh.nl de noodverordening terug lezen.

Wat betekenen deze maatregelen voor uw organisatie?
We hebben de belangrijkste maatregelen voor u onder elkaar gezet.

 

Binnen activiteiten

  • Binnen zijn maximaal 30 personen (inclusief kinderen) per ruimte toegestaan als u 1,5 meter afstand van elkaar kan houden. Dit is exclusief personeel.
  • Voor activiteiten van het jeugd- en jongerenwerk tot en met 17 jaar geldt geen maximum.
  • De activiteiten, zoals kaarten, bridge, bewegen voor ouderen en yoga, kunnen doorgaan tot een maximum van 30 personen als u 1,5 meter afstand van elkaar kan houden (exclusief personeel).
  • Groepen mogen uit niet meer dan 4 personen van verschillende huishoudens bestaan. Groepen zijn mensen die gezamenlijk iets ondernemen. Bijvoorbeeld met zijn vijven willen sporten, mag niet. Er mogen binnen wel meerdere groepen aanwezig zijn (tot het maximum van 30 personen in totaal binnen). Bij een sportactiviteit geldt de groepsgrootte van 4 personen vanaf de leeftijd van 18 jaar.
  • Alle eet- en drinkgelegenheden moeten dicht. Voor maatschappelijke locaties geldt dat de kantines gesloten moeten blijven. Wel mag er bij een activiteit een kop koffie/thee (om niet) op tafel gezet worden. Ook mogen bestaande sociale activiteiten, zoals samen koken en eten, doorgaan. Dit mag geen aanzuigende werking hebben op mensen die normaal in de horeca terecht kunnen.
  • Mondkapjes: er geldt een dringend advies voor iedereen van 13 jaar en ouder om een mondkapje te dragen in voor het publiek toegankelijke binnenruimtes. Dit geldt ook voor maatschappelijke voorzieningen die toegankelijk zijn voor het publiek zoals een buurthuis en een Servicepunt XL. Mondkapjes worden gedragen als een persoon loopt of staat. Als een persoon zit, dan mag het mondkapje af.

Buiten activiteiten

  • Bij eigen buitenactiviteiten geldt geen maximum aantal deelnemers. Wel moet hier ook te allen tijde 1,5 meter afstand worden gehouden en mogen groepen niet uit meer dan 4 personen bestaan en mogen zij niet onderling mengen. 
  • Bij activiteiten buiten van het jeugd- en jongerenwerk tot en met 17 jaar mogen er maximaal 4 begeleiders met een groep mee.
  • Voor te organiseren uitjes, zoals museum- of bioscoopbezoek geldt een maximale groepsgrootte van 4. Jongeren tot en met 17 jaar zijn hiervan uitgezonderd.

 

Overleg met de beheerder van het pand dat u gebruikt

Maakt u gebruik van een pand dat niet van u is voor het organiseren van een activiteit? Stem het gebruik van de ruimtes af met de organisatie of de beheerder van het pand.

 

Waar kunt u terecht voor vragen?
Heeft u vragen over de nieuwe maatregelen? Kijk dan op de website www.denhaag.nl/coronavirus. Ook kunt u altijd contact opnemen met uw contactpersoon binnen de gemeente Den Haag. Antwoorden op veel gestelde vragen kunt u hier vinden. Bezoek de website van de Rijkoverheid en de gemeente Den Haag voor meer of specifieke informatie.

Sociale Kaart Den Haag

Graag willen we nog wijzen op de mogelijkheid om uw aangepaste activiteiten of specifieke Corona-activiteiten te vermelden op de Haagse sociale kaart ( www.socialekaartdenhaag.nl/). U kunt hiervoor het contactformulier op de website gebruiken of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Additional information